Mededelingen 7 Januari

Update Buitenhout Cup 2021 schema (21 jan '21)

Nieuws afbeelding

LET OP: schema aangepast!

We hebben, met het oog op de vorst, het schema aangepast: de wedstrijden zijn naar achter verplaatst. Ook is er in sommige teams geschoven met namen om te zorgen dat er zo ver als mogelijk evenveel spelers in alle teams zitten. Zijn er zaken onduidelijk; laat gerust weten via [email protected]. De arbitage commissie zal nav de wijzigingen een nieuw schema doorsturen naar alle scheidsrechters.

Download het schema helemaal onderin deze tekst!

We willen alle ouders oproepen om de jeugd nogmaals op het hart te drukken buiten de velden vooral afstand te houden van elkaar: geen (groeps) knuffels dus! Laat de jeugd ook zo kort mogelijk voor de wedstrijden aanwezig zijn op club en vraag ze direct na de wedstrijden weer weg te gaan. Voelt je kind zich niet lekker: houd hem of haar thuis en meld af via [email protected]! Laten we allemaal ons uiterste best doen, om er alles aan te doen om gezond te blijven!!

Wat gaan we doen en waarom?

Alle kerstdiners, oliebollen en alle andere lekkers moet er weer af gesport worden! Daarnaast zit de jeugd ook veel binnen door de lockdown en omdat het wat kouder wordt en meer balcontact dus wenselijk is, heeft CHZ de Buitenhout Cup georganiseerd. Lekker snelle hockey die meer nog meer inzet vraagt van iedereen! Alle teams worden binnen hun leeftijdscategorie gemixt met andere teams, jongens en meisjes door elkaar. Op deze manier leer je andere spelers en coaches kennen! Natuurlijk gaan we alle standen en het klassement bijhouden. Wat je kunt winnen? Niks anders dan de eer!
Wanneer is die Buitenhout Cup, in welk team zit ik?

Op zaterdag 9, 16, 23 en 30 januari en 6 februari zijn er wedstrijden. Wedstrijden die niet door gaan, zullen we op zaterdag 30 januari van 6 februari proberen in te halen. Tevens is zaterdag 13 februari een reservedag voor inhaalwedstrijden.
In het schema staan de teamindelingen en het wedstrijdschema. De namen van de coaches worden later bekend gemaakt. De al geplande wedstrijden zullen niet doorgaan en naast de Buitenhout Cup wedstrijden zullen geen andere wedstrijden via het wedstrijdsecretariaat ingepland kunnen en mogen worden.

Kijk voor het speelschema en de teamindeling HELEMAAL ONDERAAN IN dit bericht op BIJLAGE
Welke kleding doe ik aan?

Het eerste team speelt in de thuistenue. Neem voor de zekerheid beide (uit en thuis) tenues me! Als het koud is dan mag je natuurlijk thermokleding aandoen en je hockeyhandschoenen dragen. Maar geloof ons: jullie gaan rennen tot jullie warm zijn!
E & F-Teams

Deze teams zijn ingedeeld volgens een schema. De E6, F1 en F2 spelen in 6-tallen op een 6-tal hockeyveld met 6-tal regels, ze spelen 2 x 25 min met 5 minuten pauze. De F3 en F4 spelen met de gebruikelijke regels, alleen nu 2 x 20 minuten met 5 minuten pauze. Op deze manier hopen we dat ze voldoende balcontact maken met het oog op het koude weer. De wedstrijdjes zijn op 9 en 23 januari. Deze toekomstige Heren1 en Dames1 kunnen elkaar leren kennen op het veld en zullen de sterren van de hemel spelen!
8-voudig Teams

De 8-tallen teams spelen 8 x 8 en zijn al ingedeeld als bv Jong Nederland of Jong Frankrijk. De speelduur is 2 x 30 minuten met scheidsrechter en het is de bedoeling dat er elke wedstrijd een andere keeper in de goal staat. We hanteren de gebruikelijke regels, met 1 aanpassing:
  • De strafcorner wordt vervangen door een shoot-out! Bij een shoot-out moeten alle spelers in de tegenovergestelde cirkel plaatsnemen. De aanvaller start met de bal op de middellijn en de verdediger (keeper) start in het doel. Er is geen tijdslimiet! De verdediger mag de bal niet met het lichaam stoppen, de keeper in pak wel.
Hoe het met de puntentelling werkt? Winst is 3 punten, gelijk is 1 punten en verlies is 0 punten! You go 8-tallen!!

ABCD-teams

De ABCD-jeugd speelt 7x7 op een half veld. Mochten beide teams een keeper hebben, dan wordt er 8 x 8 gespeeld met scheidsrechter. De wedstrijdduur is 2 x 17,5 minuut met 2 minuten rust. In de rust wordt er van kant gewisseld. In een poule van 6 teams wordt er 2 x 15 minuten gespeeld met 2 minuten rust, dit omdat ze 1 wedstrijd meer spelen. Ook hier wordt in de rust van kant gewisseld. We hanteren de gewone spelregels van de 11x11 wedstrijden, met een paar aanpassingen:
  • De bal mag niet geslagen worden, ook niet op het doel!
  • De bal mag niet hoog gespeeld worden en blijft altijd onder de knie.
Hoe het met de puntentelling werkt? Winst is 3 punten, gelijk is 1 punten en verlies is 0 punten! ABCD-jeugd: laat maar eens zien hoe jullie kunnen knallen in een 7 x 7 / 8 x 8 situatie op een half veld!
Scheidsrechters gezocht!

We zoeken nog scheidsrechters voor de wedstrijdjes. Heb je je kaart maar nog niet of heb je nog niet zoveel ervaring? Geen probleem, meld je aan en we zorgen dat een meer ervaren persoon met je meeloopt. Mail naar [email protected] en vermeld de data waarop je wilt fluiten en dat je graag een meer ervaren persoon bij je wilt hebben! Heb je je kaart wel in je bezit? Meld je dan aub aan via [email protected] om te fluiten. Lekker in de buitenlucht en de manier om wellicht je eigen kids aan de slag te zien.
Tenslotte: Corona

Gelukkig kan de jeugd nog steeds buiten sporten, maar we hebben nog wel steeds te maken met Corona protocollen.  Kijk voor het meest recente protocol op onze website. De vuistregels blijven:
  • Voel je je ziek of niet helemaal lekker: kom dan niet!