Mededelingen 2 Februari

Brownies&downieS hoofdsponsor Parahockey team

Nieuws afbeelding

Afgelopen weekend tekenden Claudia Schaffitz van Brownies&downieS Almere Buiten en Ruud Vorstermans van Buitenhout MHC een sponsorcontract. Brownies&downieS is de officiële hoofdsponsor van het Parahockey team van Buitenhout MHC. Door het contract kunnen de huidige leden (en enkele aanstaande leden) een jaar lang kosteloos hockeyen bij de hockeyvereniging.

Brownies&downieS biedt jongeren, adolescenten en volwassenen met een beperking de mogelijkheid om naar vermogen mee te werken in een regulier horecabedrijf vanuit de visie dat volwaardig meedoen in de echte wereld het beste in mensen naar boven haalt. Een duurzame, zinvolle werk en leerplaats is daarbij ons streven. Het restaurant is gevestigd in Almere Buiten aan het Globeplein.

Het sporten bij Buitenhout sluit naadloos aan op de Brownies&downieS visie, aldus Buitenhout MHC penningmeester Vorstermans: ‘De Parahockeyers moeten op een plezierige en gezellige manier sporten in een veilige omgeving. Er wordt bij ons getraind volgens het ASM-model, wat gericht is op veelzijdig bewegen. Alle paratrainers en assistent-trainers zijn afkomstig uit het onderwijs en/of werken met mensen met een beperking. We kunnen op deze manier de parahockeyers hockey aanbieden op hun eigen niveau. Je merkt dat het plezier daardoor voorop staat en dat ze elke keer weer enthousiast op het veld staan.’

Brownies&downieS eigenaresse Schaffitz is meer dan positief over het parateam bij Buitenhout: ‘Het is fijn om te zien dat de jongens en meiden het zo naar hun zin hebben bij deze gezellige vereniging. Naast het sporten biedt de vereniging ook volop ander vertier in de vorm van feestjes en toernooien. Ik vind het fijn dat de parahockeyers in zo’n fijn en veilige omgeving kunnen sporten, plezier hebben en vrienden kunnen maken. Ik ben blij en trots dat ik een bijdrage kan doen voor deze groep sporters!’

Op zondag 12, 19 en 26 maart en op zondag 2 april zijn er gratis en vrijblijvende proeftrainingen voor geïnteresseerd parasporters. Meer informatie op www.buitenhoutmhc.nl/komerbijpara.