2 December

Zaalhockey of winterhockey?

Nieuws afbeelding

Beste leden, beste ouders,

We hebben sinds de eerste lockdown in 2020, binnen de mogelijkheden, altijd op allerlei creatieve manieren kunnen blijven hockeyen. De huidige beperkingen zetten de club echter voor het blok; met de zaalcompetitie en de tijdbeperkingen staan we voor een keus waarbij we onze leden en ouders nodig hebben. Hieronder een opsomming van de situatie en de keus die we onze leden en ouders willen voorstellen.

 

Tot 17.00 uur sporten

Helaas heeft de Tweede Kamer besloten om de grens tot 17.00 uur te mogen sporten niet te verruimen. Daardoor en door de beperkte zaalcapaciteit hebben we besloten alle zaaltrainingen op te schorten tot er versoepelingen ingaan. We moeten te veel teams in te weinig zalen onderbrengen. Trainen op de velden zal wel mogelijk blijven, dit kan aangevraagd worden via het wedstrijdsecretariaat ([email protected]).

 

Zaalhockey of winterhockey

Zoals bekend heeft de KNHB gesteld dat de geplande zaalcompetitie gewoon door kan gaan. De club staat voor een dilemma, er zijn namelijk flink wat spelers en teams die nog nooit in de zaal een training of wedstrijd hebben gespeeld. Nu de zaaltrainingen, tot verdere versoepelingen zijn opgeschort, willen we daarom spelers een keus geven: of deelnemen aan de zaalcompetitie of deelnemen aan een alternatief winterhockey op de velden.

 

Laat vrijdagmiddag uiterlijk weten wat je wilt

Via de coaches zullen jullie benaderd worden waar jouw voorkeur naar uit gaat. We willen vrijdag 18.00 uur uiterlijk een inventarisatie hebben om alle praktische en financiƫle gevolgen goed in kaart te hebben. Geef daarom uiterlijk vrijdagmiddag 3 december, 16.00 uur, aan je coach door waar jouw voorkeur naar uitgaat: zaalhockey of winterhockey.

Zaalhockey

-Tot aan versoepelingen is er geen mogelijkheid tot zaaltrainingen, trainingen op het veld kunnen aangevraagd worden via het wedstrijdsecretariaat ([email protected])

-Na versoepelingen bekijken we opnieuw of en hoe zaal trainen mogelijk zal zijn

-Een zaalteam moet minimaal uit 10 spelers bestaan (de F minimaal uit 5, en 6 / 8 -tal uit 8 spelers)

-Teams blijven zelf verantwoordelijk voor de scheidsrechters en zaaldiensten

-Kosten voor de zaalcompetitie worden, zoals altijd, achteraf berekend op basis van break-even

-Bij de zalen is een CTB (coronatoegangsbewijs/QR code) vanaf 18 jaar en ouder verplicht. Houd er rekening mee dat er zalen zijn die andere regels hanteren en die b.v. naast publiek ook rijouders niet toelaten. Daarnaast moeten aanwezigen in de zaal boven de 13 jaar voor en na de wedstrijden een mondkapje dragen

Winterhockey

-Tijdens winterhockey zal er op de zaterdagen, als het weer het toelaat, een alternatief programma aangeboden worden; onderlinge wedstrijdjes, 5x5 wedstrijdjes, minitoernooien en andere spelvormen

-Teams zijn tijdens het winterhockey zelf verantwoordelijk voor begeleiding etc.

-Kosten voor winterhockey worden, net als vorig jaar, achteraf berekend op basis van break-even

-Ons complex is niet toegankelijk voor ouders/verzorgers, broertjes, zusjes, familie, vrienden, etc., enkel voor sporters en personen met een specifieke functie (bv trainers, coaches/begeleiders, fluiters, commissieleden, etc.)

 

Tot slot:

Totdat er versoepelingen zijn is het praktisch onmogelijk om teams te laten trainen in de zaal. De zaalcapaciteit is te laag en het aantal teams is te groot. We hopen dat we over 2 weken versoepelingen krijgen, zodat we opnieuw naar de mogelijkheden kunnen kijken. We blijven de situatie dus stap voor stap bekijken en zullen bij aanpassingen in de situatie weer communiceren via onze website en sociale media. Houd deze dus goed in de gaten! De planning voor het evt. winterhockey zullen we z.s.m. bekend maken.

 

We zullen ons uiterste best doen om voor al onze leden een zo optimaal mogelijk manier van hockeyen aan te bieden. We danken jullie voor jullie steun en begrip in deze bijzondere tijden, waar we als (grotendeels) vrijwillige organisatie mee te maken hebben.

 

Sportieve groet, blijf gezond!

Bestuur en Technische Commissie


 

#weSTICKtogether #VanelkaarVoorelkaarMetelkaar