12 Juli

Buitenhout MHC verwelkomt vijfhonderdste lid!

Nieuws afbeelding

Hockeyclub Buitenhout MHC in Almere Buiten heeft afgelopen week haar vijfhonderste lid mogen verwelkomen: de 11-jarige Ashley Amofa uit Almere viel de eer ten deel.

Ashley kreeg namens de hockeyclub een hockeytenue in ontvangst en kreeg namens hoofdsponsor Sport2000 hockeyschoenen en namens Brabo Hockey een hockeystick aangeboden.

Groei

Sinds de opening van het sportcomplex eind 2017 aan de Trekweg in Almere Buiten maakt de club een groei mee. Vijf jaar geleden was de hockeyvereniging de kleinste van Nederland, nu is het de vierde grootste hockeyvereniging van Flevoland en snel groeiend.

Voorzitter Barbara Schreiner denkt te weten hoe dat komt: "Buitenhout MHC is een gezellige hockeyclub en richt zich in eerste instantie op de breedte en niet zo zeer op prestatie. Alle teams worden qua trainingen gelijk behandeld en krijgen allemaal een gecertificeerde trainer. Daarnaast wordt de sfeer op ons complex door bezoekers altijd als rustig en positief omschreven en dat is waar wij als club trots op zijn.

Keuze snel gemaakt

Voor de 11-jarige Ashley was de keus om bij Buitenhout te gaan hockeyen snel gemaakt: "Tijdens de proeftrainingen waren er heel veel trainers en hulptrainers. Ze legden heel goed hoe ik moet hockeyen en waren heel aardig. Daarom vind ik het leuk dat ik bij deze club ga hockeyen!

De Voorzitter voegt daar trots aan toe: "we geven tijdens de proeftrainingen volop aandacht aan de kids, net als bij de gewone trainingen De proeftrainingen worden dan ook altijd goed bezocht en het percentage proeftrainers wat lid wordt is altijd hoog.

Op 12, 19 en 26 september en op 3 oktober van dit jaar worden er door Buitenhout MHC weer gratis en vrijblijvende proeftrainingen georganiseerd voor jeugd vanaf 5 jaar. Inschrijven hiervoor is verplicht en kan via de website.