Mededelingen 6 Oktober

Géén zaalcompetitie dit jaar voor Buitenhout MHC

Nieuws afbeelding

Afgelopen week maakte de KNHB bekend de zaalcompetitie definitief wel door te laten gaan, maar ook een midwintercompetitie op te zetten. De hockeybond heeft de clubs zelf de keuze gegeven welke competitie men volgt.

Na overleg met de KNHB, verenigingen uit de regio en CHZ, heeft het bestuur unaniem besloten dat Buitenhout niet zal deelnemen aan de zaalcompetitie. Wel willen onze teams aanbieden om deel te nemen aan de midwintercompetitie, hierover zal spoedig meer nieuws over bekend gemaakt worden. We zullen veldtrainingen aanbieden aan de teams, ook hierover wordt spoedig meer bekend gemaakt. Voor de zaal geldt een aparte contributie (kostendekkend en de laatste paar jaren ongeveer € 120,-), deze zal vanzelfsprekend vervallen. Wel zal er een (veel lagere) bijdrage gevraagd worden voor de veldtrainingen en midwinter competitie, ook hierover spoedig meer informatie.

Het bestuur beseft zich erg goed dat het niet doorgaan van de zaalcompetitie voor velen een grote teleurstelling zal zijn. Maar we zijn van mening dat de hygiëne mbt corona èn de veiligheid van speler, trainers, coaches, fluiters en begeleiders niet gehandhaafd kunnen worden in de zalen rondom trainingen en wedstrijden. Daarnaast zijn er geen toeschouwers welkom tijdens trainingen en wedstrijden, zou er 2x een langere wedstrijd tegen dezelfde tegenstander gespeeld moeten worden. Maar het belangrijkste bezwaar is, is dat voor ons (en andere verenigingen) niet duidelijk is of de ventilatie in de zalen en blaashallen op orde is. Alles bij elkaar opgeteld kan het bestuur niet anders concluderen dat risico’s voor ons welzijn te groot zijn om deel te nemen aan de zaalcompetitie.

We hopen op jullie begrip en hopen dat al onze leden, families en vrienden deze bijzondere periode gezond en wel mogen doorkomen. #weSTICKtogether

 

Heb je nog vragen? Mail gerust naar [email protected].

 

Sportieve groet,

Bestuur Buitenhout MHC