20 Maart

KNHB Basiscursus komt naar Buitenhout MHC!

Nieuws afbeelding


In 2018 heeft de KNHB de visie op de ontwikkeling van hockeyers naar buiten gebracht. Naast de vele enthousiaste reacties waren er hier en daar ook wat kritische geluiden te horen doordat verenigingen het vaak lastig vinden om het technisch kader goed op te leiden. Goed opgeleide trainers en coaches zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van jonge hockeyers. 

Om die reden heeft de KNHB besloten om verenigingen hierin te ondersteunen door de basisopleiding Training geven en Basisopleiding coachen aan te bieden aan verenigingen. Zoals bekend heeft Buitenhout MHC zich hiervoor opgegeven. De opleiding is bestemd voor de startende, onervaren en vaak jeugdige trainer die een begin maakt met het trainen van, of assisteren bij de F- t/m C-teams van een vereniging. Deze cursus bestaat uit 2 delen en is voor zowel jeugd als volwassenen toegankelijk. In overleg met onze KNHB leercoach hebben we besloten om de cursus op zondag aan te bieden om zoveel mogelijk mensen (inclusief de jeugd) tegemoet te komen. Deze cursus zal worden verzorgd door de KNHB en ze zullen gebruik maken van ons eigen complex. 
· Woensdag 15 Mei 19:00 uur Algemeen 
· Zondag 19 Mei 11:00 uur Trainers 
· Zondag 26 Mei 11:00 uur Coaches 

Dus coach/ train je al een team of wil je dit gaan doen, geef je dan op middels een mailtje naar [email protected] of meld je aan via de Lisa app!