9 Juli

Nieuwe teamindelingen

Nieuws afbeelding

Na veel gepuzzel heeft de Commissie Hockey Zaken de teams ingedeeld. Vorig jaar konden we nog aan veel wensen voldoen, maar met het groeien van de club hebben we nu gekozen naar meer homogene teams wat spelniveau betreft. Komend seizoen zullen we duidelijker zijn hoe de indeling tot stand komt. De commissie is hier ook lerende in en met vallen en opstaan komen we verder.

Wat heel mooi is, is dat we er 3 jongensteams in de competitie gaan meespelen: een jongens C1, D1 en een E8-tal. We hopen dat dit de aanzet is voor nog meer jongens bij Buitenhout.

Bij de meisjeslinie spelen we met een 1A team, 2 B teams, 3 C teams en 3 D teams. De C en D teams zitten overvol met 15 of 16 speelsters. Bij genoeg aanmeldingen gaan wij in de herfstvakantie een extra team in de competitie inschrijven. Dit betekent dat er rond de herfst verschuiving in de teams zal kunnen gaan plaatsvinden. Hou hier wel rekening mee !

De jongste jeugd (E, F en Benjamins) groeit ook gestaag door: 2 meisjes E8, 3 M6E teams (mix) en 3 M3F teams. De benjamins trainen tot de herfstvakantie door om daarna mee te gaan spelen in de Kaboutercompetitie op Spandersbosch elke zondag.

Ter herinnering: Voor de jongste jeugd hoort de Midwintercompetitie bij de het speelschema. Te zijner tijd komt er meer informatie over de Midwintercompetitie.

Komend seizoen zullen we ook gaan starten met lijncoördinatoren. Pascal van den Berg zal de coördinator worden voor de A en B teams, Meindert de Boer gaat de Jongste Jeugd  (E, F en Benjamins) coördineren. Daan, onze trainingscoördinator zal de C en D lijn coördineren totdat daar ook coördinatoren voor gevonden zijn. Marjolein Witkamp blijft de coördinatie doen van de proef/startende jeugdleden.

Wat doet een lijncoördinator: zij zijn het aanspreekpunt voor de teams, spelers, ouders, coaches en trainers binnen z'n lijn. Daarnaast stemt de coördinator regelmatig af met de andere lijncoördinatoren.

 

Ook de senioren zijn goed bezig: een groep trimmers gaat mee spelen in de elftallen competitie en blijven de trimdames meespelen in de 7x7 competitie. Coördinatie van de trimmers ligt in handen van Judith Philippa en Zhi Chen.

Komend seizoen zal de focus ook liggen op het aantrekken van seniorleden waardoor er misschien gespeeld kan worden op zondag.